søndag 6. november 2011

The Breakfast Club

En film som er et must, en god klassiker: "The Breakfast Club"! Har alltid hatt lyst til å se den, men jeg så den faktisk ikke før i fjor for første gang.

John Bender (Judd Nelson), Allison Reynolds (Ally Sheedy), Andrew Clark (Emilio Estevez),
Claire Standish (Molly Ringwald) og Brian Johnson (Anthony Michael Hall)
Bender "The Criminal", Allison "The Weird One", Andrew "The Sport-jock", Claire "The Tease" og Brian "The Nerd" har fått gjensitting på en lørdag. Ingen kjenner hverandre, men vet hvem hverandre er. Mens de sitter å prøver å få tiden til å fly, får de vite hva som er grunnen for at de har måttet bruke lørdagen sin på dette, og merkelig nok knytter de et spesielt bånd alle sammen.

Noe som er morsomt, syntes jeg, er at Paul Gleason (som spiller læreren, Richard Vernon) var med i "Not Another Teen Movie", en parodi av mange forskjellige filmer. Og han spiller seg selv, på en måte, hehe. Her er scenen fra den orginale filmen, og her er parodien fra "Not Another Teen Movie".

Jeg må jo si at litt av grunnen til at jeg også så denne filmen var Judd Nelson. Greit, han er kanskje ikke den kjekkeste nå, men han er the right amount of bad boy for meg på den tiden ;-)

Den mest kjente scenen fra filmen. Digger det!