søndag 27. februar 2011

Tre klassikere fra "the good old days"!

Jeg elsker gamle filmer. Jeg har aldri sett en sort/hvitt film, så det går ikke så langt tilbake. Men fra 70, 80 og 90-tallet! Jeg skjønner enkelte mennesker som ikke har vokst opp med visse filmer, men det er noen filmer som har satt seg i hjertet som jeg aldri går lei!

Det er 3 filmer jeg vil nevne (og anbefale) for dere og det som er genialt med dette, er at alle tre filmene har én fantastisk ting til felles. Tom Hanks!
 


 
Bildet er lånt herfra.
Denne filmen har jeg vel sett.. 298 ganger, tenker jeg! Jeg kan alle replikker og jeg og jentene som også har vokst opp med denne sitter å sier replikkene når vi ser filmen (ikke mens vi ser den med "noobies" da, det er bare irriterende). Filmen er så rå som den kan bli og vi ler like godt hver gang!'

Jeg husker jeg hadde en skikkelig crush på Michael Dudikoff (Ryko), mens de andre jentene digget Adrian Zmed (O'Neill).

Bildet er lånt fra Google.
Fra venstre: Rudy (Barry Diamond), O'Neill, Rick (Tom Hanks) og Ryko (rawwr!)
Det handler om Rick som skal gifte seg, men han er ikke helt typen til det. Han var som gutta - slasker, damegale, ekle, fylliker, og lista fortsetter. Men nå har han funnet jenta han vil gifte seg med og da må gjengen selvfølgelig arrangere - BACHELOR PARTY!!

Det skjer så mye sprøtt i denne filmen. Alt fra nakne jenter til døde esler, haha! Og mange morsomme quotes.
Rick Gassko: What the hell are you doing?
Brad: I'm slashing my wrist.
Rick Gassko: With an electric razor?
Brad: Yeah, I couldn't find any razor blades.
Rick Gassko: Well at least your wrist will be smooth and kissable.

Executive producer: Steven Spielberg!! Gotta love him!





"I feel your every breath, I hear the words you say.." (Stephen Bishop - The Heart Is So Willing) Det var ringetonen min for ikke lenge siden. Det er sangen i starten av denne filmen. Jeg får helt grøssninger når jeg hører den. Denne filmen har jeg ledd så hardt til at det var like før jeg svimte av, no joke! Den latteren til Tom Hanks i denne filmen er helt ubeskrivelig. Ler du ikke, eier du ikke humor.

Dette er fra scenen hvor jeg ler meg ihjel!
På norsk heter den "Katta i Sekken" for det er virkelig det det er. Walter Fielding Jr. (Tom Hanks) og kjæresten Anna (Shelley Long) må ut av huset de leier og må da finne seg sitt eget. De finner ett gigantisk herlig hus til en veldig lav penge, så selvfølgelig slår de til! Men de skulle nok sjekket ut huset litt til før de kjøpte det. For dette huset er i ferd med å falle fra hverandre. Og mens de da må bygge huset opp igjen, så skjer det masse underveis. Man skulle ikke tru det gikk ann å ha så uflaks.



Bildet er lånt herfra.
Denne filmen så jeg for evigheter siden, og så var det som om jeg glemte den på en måte. Men Marthe og Merethe fikk meg til å se den igjen for noen år siden. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg sluttet å se den. De har i alle år sagt "A sardine?" og jeg har bare tenkt "Hæ?", men det er jo fra denne filmen!

Hans Klopek (til høyre): Sardine?
Bonnie Rumsfield (Wendy Schaal, ikke med i dette bildet): I'm trying to cut back.
Ray Peterson (Tom Hanks) bor i en fin liten forstad. Kjempe koselig sted, hvor alle naboene kjenner hverandre. Men nå flytter det inn nye mennesker i nabohuset. Og Ray og hans nabo får for seg at de er med i en kannibalistisk kult. Og nå skal de bevise det..




Nei, denne Tom Hanks altså! Han er en fantastisk, talentfull skuespiller! Han må vel være min nr. 1 har jeg funnet ut! Han har vært med i så utrolig mange gode filmer. Jeg kan jo ramse opp filmene jeg har sett med han (med min IMDB karakter):

1984 Splash (IMDB: 4)
1984 Bachelor Party (IMDB: 10)
1986 The Money Pit (IMDB: 10)
1987 Dragnet (IMDB: 5)
1988 Big (IMDB: 7)
1989 The 'burbs (IMDB: 10)
1989 Turner & Hooch (IMDB: 6)
1993 Sleepless in Seattle (IMDB: 4)
1994 Forrest Gump (IMDB: 10)
1995 Apollo 13 (IMDB: 6)
1995 Toy Story (IMDB: 10)
1998 Saving Private Ryan (IMDB: 10)
1998 You've Got Mail (IMDB: 5)
1999 Toy Story 2 (IMDB: 10)
1999 The Green Mile (IMDB: 10)
2000 Cast Away (IMDB: 7)
2002 Catch Me If You Can (IMDB: 10)
2006 The Da Vinci Code (IMDB: 9)
2009 Angels & Demons (IMDB: 8)
2010 Toy Story 3 (IMDB: 10)

Nesten alle bilder er lånt fra Google.

Jumanji

 
Filmen er fra 1995 og den er laget av Joe Johnston. Her er også en av mine favoritt skuespillere med; Robin Williams! Han er så god og morsom! Han har vært med i mange gode filmer som jeg kan anbefale selv: "Dead Poets Society", "Awekanings", "Hook" (også en av mine absolutt favorittfilmer!), "Aladdin" (stemmen til Genie! Topp 4 Disney Klassikere!), "Mrs. Doubtfire" (ELSKER denne filmen!), "Robots" (stemmen til Fender, haha!), "Happy Feet" (stemmen til Ramon/Lovelace), "Night at the Museum" & "Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian".


Bonnie Hunt, Bradley Pierce, Kirstin Dunst og Robin Williams.

Kirsten Dunst er også med i denne filmen. I 1995 var hun bare 15 år, men hun har spilt i mange filmer frem til nå. Men det er ikke mange jeg liker av henne, er ikke så stor fan. "Jumanji" er filmen jeg liker best med henne. Men jeg kan faktisk også si at "Interview with a Vampire: The Vampire Chronicles" og "Spider-Man" er grei underholdning.

Filmen er utrolig morsom og selv om det er "farlig" det de spiller, så får du lyst til å spille Jumanji selv. Det vil i allefall jeg!! Så den anbefales på det sterkeste!

Alle bildene er lånt fra Google.

Face/Off

Jeg og jentene mine har lagt merke til at det beste året for film er 1997. Og en av de beste filmene det året (og i historien!) er Face/Off!

Nicolas Cage og John Travolta
Ufattelig bra action. Og en av de beste skuespillerene gjennom tidene. John Travolta er en av mine favoritt skuespillere. Han er perfekt i denne rollen! Han kan alt! Og hvor god han er til å bytte "rolle" som snill og slem, WOW! Jeg får frysninger gjennom hele kroppen på slutten av filmen hvor han kommer rundt hjørnet. Forelsker meg hver gang, jeg! Jeg elsker han!


John Woo er regissøren av filmen og han har laget flere gode filmer som (jeg har sett): "Hard Target" (Den er helt ok. Hvis du er Van Damme fan, så slår den i allefall til smak), "Broken Arrow" (Denne filmen liker jeg veldig godt. Christian Slater er også med.) og "Mission: Impossible II" (Disse filmene er jo verdenskjente. Jeg er ikke utrolig stor fan, men det funker som god underholdning).

Og er det noe jeg digger mest med denne filmen, så er det alle de kule replikkene de kommer med.

Castor Troy: "I could have peach for hours.."

"Sean Archer": "Weee-ee! What a perdicament!"

"Sean Archer": "Wee'heee, you good lookin'! You hot!"

"Sean Archer": "Papa's got a brand new bag!"

"Sean Archer": "I hate to see you go, but I love to watch you leave.."

"Sean Archer": "It's like looking into a mirror.. only.. not.."

"Castor Troy": "I'd like to take his face.. off.."

"Sean Archer": "Lets just kill each other.."


Alle bildene er lånt fra Google.

Back to the Future

Hvis man er så fan av film som jeg er, har du helt sikkert sett "Back to the Future" filmene. Hvis ikke, har du virkelig gått glipp de tre mest geniale filmene i historien.
Fra 1985, 1989 og 1990.
Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal starte med dette. Det er tre filmer man må se før man dør, det er sikkert og vist. Hvis man ikke liker disse filmene, så må jeg nesten si det er noe galt med deg, hehe. Robert Zemeckis er regissør og Steven Spielberg er "executive producer"! Michael J. Fox er hovedrollen, MARTY MCFLY! Sammen med Christopher Lloyd som Doc.


Det handler selvfølgelig om fremtiden (og litt fortid) og at Doc har laget en tidsreisende Delorean! Disse tre filmene er de morsomste, best gjennomtenkte filmene noensinne. Jeg kan ikke få nok av de!


Musikken også! Huey Lewis and the News har to av sangene i filmene og Huey Lewis har en bitteliten rolle rett før Marty og bandet hans skal spille demmes sang for audition til skoleballet. Back in Time og Power of Love er verdt å høre! Bandet har også en annen sang fra en annen film ("American Psycho") som dere også burde høre: Hip to be Square!



Alle bildene er lånt fra Google .

Transformers


Jeg elsker Transformers. Jeg lekte sjeldent med det når jeg var liten, som alle superstore fans gjorde, men broren til bestevenninnen min hadde det så jeg har jo lekt med det bittelitt. Når jeg hørte det skulle gjøres om til film, den første tanken min var: "Det kommer enten til å bli en katastrofe eller den mest awesome filmen noensinne!" Og.. jeg hadde rett. Hadde omtrent ikke hørt om Michael Bay før. Jeg kjenner jo til filmer han har laget, for han har laget en del bra, som f.eks: "Armageddon", "Pearl Harbor" og mange andre. Det var jeg ikke klar over en gang før jeg så "Transformers". Steven Spielberg var også med å lage denne fantastiske filmen! Og han har jo laget mange av mine favoritt filmer gjennom tidene. Det er ingen vits å nevne hvem filmer han har laget, for jeg kommer til å skrive ned mange filmer denne geniale mannen har produsert.

Jeg husker når jeg så "Transformers" på kino i 2007. Meg og venninnene mine var ekstremt spente på hva slags film dette er og vi klarte omtrent ikke sitte rolig når filmen startet. Jeg satt med beina opp i setet under hele filmen med store øyne klistret fast i skjermen. Jeg forelsket meg i "Transformers" og også i skuespilleren Shia LaBeouf. Siden den filmen har jeg sett mange andre filmer med han, som "Disturbia", "Surf's Up", "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (det var faktisk første Indiana Jones filmen jeg så), "Eagle Eye" og selvfølgelig enda en film som ligger like høyt som den første: "Transformers: Revenge of the Fallen"!

Og jeg må jo ikke glemme å nevne den supersexy skuespilleren Megan Fox. Hvordan kan man glemme henne? Ingen kan komme her å ikke si at de får hakeslipp når de ser hun henge over bilen til "Sam".

Tørr jeg si dette er det mest populære bildet av Megan Fox?
Det er også flere ting som er bra med disse filmene og det er musikken! Noe jeg ikke klarer meg uten er filmmusikk og Steve Jablonsky er høyt på listen min. Filmsoundtracket til begge "Transformers" filmene er verdt å høre. Favoritt musikkstykkene mine er "Autobots" (fra "Transformers) og "I Claim Your Sun" (fra "Transformers: Revenge of the Fallen"). To låter som også ble to av mine favoritter, er av Linkin Park. De har masse bra musikk, men fra filmene er det "What I've Done" og "New Divide" som er på spillelisten min nå.

Dette innlegget er også skrevet i den andre bloggen min, men kjekt å ha i denne bloggen også.



Alle bildene er lånt fra Google.

lørdag 26. februar 2011

Her skal det handle om mine film-anbefalninger og serier du burde se (ifølge meg altså). Man har selvfølgelig forskjellige meninger, men dette er kun noe jeg gjør for morro-skyld.